Echipa Redatronic îți oferă soluția potrivită nevoilor tale, oferind proiectarea instalației, furnizând echipamentele necesare și asigurând punerea în funcțiune a întregului sistem.
Încălzirea/Răcirea în suprafețe
Încălzirea în suprafețe este o instalație durabilă și eficientă, folosind temperaturi reduse și o distribuție uniformă a temperaturii. Spre deosebire de sistemele clasice de încălzire, sistemele de încălzire în suprafețe asigură un echilibru termic între corpul uman și mediul ambiant din încăpere, obținundu-se astfel un climat confortabil.
Avantajele încălzirii în pardoseală:
- Creșterea confortului termic
- Reducerea consumului de energie – utilizând agent termic de joasă temperatură (maxim 40°C) și disiparea temperaturii pe suprafețe mari
- Eliminarea sau reducerea dimensiunilor caloriferelor în anumite zone
- Caracter antialergic – nu ridică praful în atmosferă: cotă redusă de energie convectivă a sistemelor de încălzire în suprafețe, înlătură crearea curenților de aer. Astfel antrenarea prafului în încăperi este minimă
Costurile totale ( inclusiv montajul ) pentru un sistem de încălzire în pardoseală variază între 20-35 euro/m2. Variația costului depinde de tipul materialelor, mărimea suprafețelor, soluția aleasă pentru reglajul temperaturii agentului termic și sistemul de control termic al temperaturilor din fiecare încăpere.
Încălzirea/răcirea în tavan
Baza planșeului de încălzire/răcire radiant este formată din plăci de ipsos cu fibre prin interiorul cărora este instalată țeava prin care va trece agentul termic. Plăcile nu conțin substanțe dăunătoare sănătății și nu au miros.
Descrierea sistemului:
- Disponibil în mai multe variante de plăci cu mărimi diferite;
- Randament de răcire ridicat:
- Șpăcluire și manevrare ușoară
- Încălzire/răcire prin perete
Încălzirea se poate utiliza pentru orice aplicație într-o varietate mare de tipuri de clădiri. De obicei această soluție este folosită ca și compensație pentru încălzirea și răcirea în pardoseală sau tavane. Se poate combina cu tencuieli din argilă, ghips, calcar sau ciment. Pentru un pas de montaj de 10 cm și plan de pozare tip meandră simplă, câmpurile termice ale sistemului umed nu trebuie să depășească 5 mp. Lățimea maximă admisă a unui câmp termic este de 4m, în funcție de pasul de montaj ( 5, 10, 15 cm ), iar lățiea maximă admisă este de 2m.
Descrierea sistemului:
- Dispunere rapidă și flexibilă a țevilor
- Posibilități de îmbinare flexibilă a câmpurilor de încălzire
- Grosime redusă a tencuielii
- Fixarea sigură a țevilor
- Posibilitate de montare în planșeu
Avantajele sistemului de încălzire/răcire
- Un același sistem, atât pentru încălzire cât și pentru răcire
- Confort ridicat pentru ocupanți tot timpul anului
- Sistem de reglare modern și ușor de utilizat
- Optim pentru combinarea surselor de energie regenerativă
- Consum de enrgie scăzut
- Viteze mici ale aerului în zonele ocupate
- Emisii de sunet scăzute
- Atractiv optic
Încălzire și răcire ecologică – prin sisteme cu pompe de căldură. Trăiți confortabil și independent cu energie de la soare, apă, aer și sol.
Pompa de căldură
Principiul de funcționare al pompei de căldură:
- Vaporizator
- Compresor
- Condensator
- Ventilul de destindere
Pompa de căldură utilizează în acest scop energia gratuită și fără emisii în mediul înconjurător. Prin intermediul unui ciclu frigorific intern, pompează căldură de la un nivel de temperatură scăzut la unul mai ridicat.
- pe timp de iarnă, extrage căldura din sol, apa freatică sau aerul exterior, pentru a o ceda instalației de încălzire a clădirii
- pe timp de vară, extrage căldura din clădire cu ajutorul unui sistem de climatizare, pentru a o ceda în mediul înconjurător.
Tipuri de pompe de căldură
Pompa de căldură sol/apă – folosește căldura din sol. Pentru a putea utiliza căldura solului se utilizează colectorii de căldură din sol, montați orizontal, respectiv sondele de căldură din sol, forate vertical. Din agentul termic care circulă prin acești colectori pompa de căldură extrage căldura și o cedează instalației de încălzire.
Pompa de căldură apă/apă – utilizează ca sursă de energie apa subterană sau apa din lacurile sau râurile învecinate. Pompa de căldură extrage energia din apă și o cedează instalației de încălzire, iar apoi apa este reintrodusă în sursa originară (pânza freatică, puț etc.).
Pompa de căldură aer/apă – preia energia din aerul exterior. Căldura aspirată astfel din aer este utilizată pentru încălzirea spațiilor de locuit precum și pentru prepararea apei calde menajere.
Avantajele pompei de căldură
- Pompa de căldură utilizează energie gratuită și fără emisii din mediul înconjurător
- Costuri de funcționare reduse datorită coeficientului de performanță ridicat
- Toate tipurile de pompe de căldură sunt disponibile și pentru răcire pasivă sau activă
- Fără miros de combustibil
- Silențioasă
Folosind o pompă de căldură, îți poți reduce costurile de încălzire într-o instalație cu temperaturi joase (încălzire în suprafețe) cu până la 25 % față de o centrala termică în condensație!
Pentru detalii suplimentare, contactează-ne!
Grupuri termice
PROIECTARE. LIVRARE. EXECUȚIE. Echipa Redatronic vine în ajutorul tău cu consiliere în alegerea celui mai potrivit și eficient sistem de încălzire și răcire pentru tine. Proiectam, executăm și ne asigurăm că tu vei obține confortul maxim.
Exemple de grupuri termice realizate de noi:
Grup termic cu pompă de căldură sol-apă Rehau
Deservește o clădire de 170 m2 utili și asigură:
- Încălzirea prin pardoseală și răcirea prin tavane a încăperilor;
- Apa caldă menajeră instant cu stație de apă proaspătă;
- Control și monitorizare de la distanță.
Grup termic cu pompă de căldură sol-apă IDM
Deservește o clădire de 300 m2 utili și asigură:
- Încălzirea și răcirea încăperilor;
- Apa caldă menajeră cu stație de apă proaspătă;
- Integrare cu panouri solare (pentru acm și aport la încălzire);
- Integrare cu central termică pe gaz (bivalență);
- Integrare cu termoșemineu;
- Control și monitorizare de la distanță.
Grup termic cu centrală termică pe gaz
Deservește o clădire de 350 m2 utili și asigură:
- Încălzirea prin pardoseală și prin calorifere a încăperilor;
- Apa caldă menajeră instant cu stație de apă proaspătă;
- Integrare cu cazan pe lemne;
- Integrare cu panouri solare pentru acm și aport la încălzire;
- Control și monitorizare de la distanță.
Reglarea temperaturilor agentului termic, prioritățile de încărcare a boilerelor și/sau a instalațiilor de încălzire, selectarea celor mai eficiente surse de caldură (pompă de căldură, panouri solare, cazan pe gaz, cazan electric, cazan pe lemne) se realizează cu automate programabile alese în funcție de instalația pentru automatizat. Pentru mai multe detalii, contactează-ne sau vizitează-ne la sediul nostru!